top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

Zonnebrandcrème met mineraal filter

Bijgewerkt op: 30 jun. 2020

Wist je dat deze lente (2020) de zonnigste lente ooit gemeten is! Hopelijk is dit een goed voorteken voor een warme zomer. Bij een warme zomer hoort natuurlijk ook goede zon-bescherming.


Aangezien ik een echte zonaanbidder ben is het voor mij heel belangrijk om de juiste zonnebescherming te hebben, zodat ik onbezorgd wat zonnestraaltjes kan meepikken.


Voor de juiste bescherming ben ik dan ook uitgebreid op zoek gegaan, aangezien ik niet zomaar val voor het eerste de beste marketing verhaaltje. Ik kwam uit bij een zonnebrandcrème met mineraal filter. Hier had ik nog niet eerder van gehoord, dus ik moest er het fijne van weten..Is dit het zoveelste slimme marketing trucje om mij te verleiden? Of zat hier toch meer achter, was mijn eerste gedachte...De zonnebrandcrème met mineraal filter blijkt uitermate geschikt te zijn voor de meest gevoelige huid - denk aan eczeem en huid-allergieën. Het grote verschil met gewone zonnebrandcrèmes met chemische filters is dat bij de zonnebrandcrème met mineraal filter, de crème een beschermende laag vormt op je huid die als een soort van spiegel fungeert en de zonnestralen weerkaatst. En laat ik nou net van spiegels houden...


Ik heb voor jullie een rijtje gemaakt van merken die echt wat te bieden hebben op het gebied van special sunbathing care. Lezen jullie mee?BIODERMA


Bioderma staat voor een directe aanpak van je huidproblemen. Door hun wetenschappelijke kennis van de huid zijn de producten zo samengesteld dat ze naadloos aansluiten op huidproblemen en verschillende huidtype.

Dit is de Bioderma Photoderm Mineral. Een mineraal bruiningsspray die SPF 30 bevat. SPF 30 blokkeert 96.7% van de UVA stralen. En dat is een hoog percentage! Je hebt ook een SPF50+ variant, speciaal voor kids. Deze blokkeert tot wel 98% van de UVA stralen.


Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd wel uit naar een sprayvariant, omdat ik daarbij merk dat de substantie beter wordt verdeeld over mijn huid.
AVENE

De volgende in mijn lijstje is de Avène Sun Minéral beschermende fluid - ook een zonnebrandcrème zonder chemische filters.


Wat ik zo bijzonder vind aan het merk, is dat de producten van Avène de kracht van thermaal water in zich dragen, verzameld vanuit zuid-Frankrijk.


Sinds 1736 worden door meer dan 300 klinische studies bevestigd dat het thermale water alleen maar positieve effecten vertoont voor de huid.

Het heeft een verzorgende en rustgevende invloed op de huid. Er wordt ook wel gezegd dat het merk Avène tegenwoordig tot de top van de huidverzorgende cosmetica behoort.


WELEDA

Wat ik zo tof vind aan Weleda is dat het begon (1921) als een farmaceutisch laboratorium met zijn eigen tuin met geneeskrachtige planten. Vanuit dat punt is Weleda gegroeid tot een wereldwijd succesvol bedrijf dat zich bezighoudt met gezondheid en schoonheid.


Alle producten van Weleda zijn gemaakt van uitsluitend natuurlijke bestanddelen zonder gebruik van synthetische bewaarmiddelen.


Ik heb al diverse skincare producten uitgeprobeerd van Weleda, wellicht dat ik deze suncare kan gaan toevoegen aan mijn stash.


Belangrijke kenmerken

Wat voor mij belangrijk is, is dat het product waterbestendig is. Ik wil namelijk niet het gevoel hebben dat zodra ik even mijn zwembadje inplomp, of tijdens het zweten, het geld van me afdruipt. Gelukkig voldoen alle drie de zonnebrandcrème aan de waterbestendigheid.

Wat ik ook ervaar is dat deze producten goed geabsorbeerd worden door mijn huid en de huid hydrateren. Voor mij een absolute vereiste - een beschermend laagje en opname in mijn huid. Tot slot; natuurlijk niet onbelangrijk voor gezinnen met kinderen, deze topmerken hebben allemaal zonnebeschermingsproducten welke geschikt zijn voor kids.


Wat mij wel opvalt is dat de diverse verpakkingen min of meer identiek zijn. Niet perse belangrijk, maar wel interessant. Zijn het dan de kleuren die we associëren met de zon, de hitte?


Tot sunny!

Hopelijk heb ik jullie kunnen enthousiasmeren met mijn ideale suncreme bucketlist. En ben je iets bewuster geworden van enkele ingrediënten, voordat je je zomaar weer laat verleiden als je door het gangpad loopt van de drogist. Ohja...ik vind trouwens de prijzen van bovenstaande producten ook bijzonder meevallen, dat maakt het uitgebreid sprayen dan ook weer een stuk aangenamer :-)Liefs,

Sabri

Dit artikel is in samenwerking met Notino.nl


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page