top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

Voetverzorging in slechts vier stappen


Hi ladies, we zitten al even in de zomer, maar hebben jullie je eigenlijk wel klaar gemaakt voor de zomer? En dan heb ik het niet over de open jurkjes. Nee, nee, ik het over jullie open schoenen, hakjes en slippers. En dan met name over jullie voetjes, die heel wat te verduren krijgen, in al die open lucht, wind en zonnestralen. Ik neem jullie graag bij de hand, wat je het beste kunt doen voor je voeten.


Omdat we de meeste tijd van het jaar onze voeten in dikke sokken, knellende panty sokjes, strakke pumps en misschien wel verschillende sneakers proppen, is voetverzorging cruciaal! Het gevolg van al deze hermetische afgesloten materialen is dat je droge, ruwe onverzorgde voeten krijgt. Iets waar je eigenlijk helemaal niet bij stil staat en al helemaal niet dagelijks. Zeg ik daarmee dat je strikt iedere dag op vaste momenten je voeten moet verzorgen? Nee dat niet, maar ook zeker niet een keer per zomer!


Wat belangrijk is om te weten; voetverzorging hoeft niet alleen een noodzaak te zijn, maar kan ook zeker een fijn ritueel zijn, waarbij je even me-time pakt. Echt? Ja echt, in een paar stappen laat ik zien hoe..


Stap 1 Was en droog je voeten dagelijks voor mooie voeten

Was je voeten dagelijks in lauwwarm water en het liefst zonder zeep. Zeep en je voeten te lang en te heet wassen kan je huid namelijk uitdrogen (haha, ik hoor je al denken, "Ik stop mijn voeten toch niet in de wasmachine en droger") Daarnaast is het belangrijk om je voeten goed af te drogen (met name tussen de teentjes). In alle haast vergeten veel meiden dit heb ik gemerkt. Echt, juist tussen de tenen kunnen schimmel en bacteriën een feestje maken als ze een vochtige voedingsbodem krijgen. Trek dus niet meteen je sokken aan, maar laat je voeten lekker even drogen.


Stap 2 Je voeten vijlen


Wil je echt zachte voetjes, dan is je voeten vijlen echt een must-do. Door je voeten te vijlen zorg je er namelijk voor dat, de harde eeltlaagjes van je voeten verdwijnen. Het vijlen doe je bij droge voeten van boven naar beneden. Ik gebruik zelf hier de elektrische voetvijl van Scholl voor.

Het is in het begin zeker even wennen. Je zet immers een roller op je voeten, waar je man zeker wat planken mee kan schuren, maar dit went snel. Een elektrische voetvijl zorgt voor perfecte zachte hielen en voetzolen!Stap 3 Het minste wat je kan doen - een hydraterende voeten crème!

Als je nou echt helemaal geen zin hebt in al dat voetverzorging gedoe, dan is iedere dag een hydraterende voeten crème gebruiken het minste wat je kan doen. Zo voorkom je hielkloven en een droge huid.


Stap 4 Houd die teennagels bij ladies

Bij een goede voetverzorging mag je natuurlijk je teennagels niet vergeten. Ik knip zelf mijn nagels het liefst na een fijne douche of bad. Dan zijn mijn nagels namelijk wat zachter en is de kans op inscheuren een stuk kleiner.


Extra stap Puimsteen!

Voor de grote stapper onder ons, die echt grote stappen wil maken naar mooie gladde voeten, kan ik een Puimsteen blok aanraden. Puimsteen is een natuurlijk vulkanisch gesteente dat al eeuwenlang door vele volken wordt gebruikt om eelt van de voeten, elle bogen of knieën te raspen. Dus mocht je weer eens naar Tenerife op vakantie gaan, dan zou ik zeker zo'n steen meenemen. Oké, check dit wel eerst even bij de douane of dit wel mag. Maar anders vind je ze ook in Nederland online.


Ik hoop dat ik je met mijn blog op weg heb mogen helpen. En dat ik je heb laten zien dat je voeten verzorgen helemaal niet vervelend hoeft te zijn of veel tijd kost. Met wat handige tools en een beetje zelfliefde spetteren jouw voeten jouw open schoentjes uit. Enjoy!

Liefs,

Sabri


Dit artikel is een samenwerking.

58 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page