top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

Tips voor mooie krullen!

Ben jij er ook zo een? Een lady met steile haren, die er alles voor over heeft om een fantastische bos krullen te krijgen? Of een lady met krullen die gek wordt van die eigenwijze, pluizige dingen op het hoofd en liever stijl haar heeft? Ik kan je vertellen dat het bij mij per dag verschilt. Maar op de meeste dagen laat ik mij krullen, maar probeer ik juist die weer net even anders te stylen dan de dag ervoor. Wil je weten welke briljante weetjes ik in de loop van de tijd hebt geleerd? Krul dan snel verder..


Er zijn zoveel gave varianten met krullen te maken. Kort, lang, klein, dun, dik, spiraal vorm, zeeslag, stopcontact explosie, haha, geen idee of deze namen bestaan, maar ik denk dat mijn punt wel duidelijk is.. Belangrijk bij al deze varianten is, is dat je begint met een goede voorbereiding - want eerlijk, krullen kunnen heel eigenwijs, pluizig en onhandelbaar zijn, bij de verkeerde voorbereiding. Maar vergeet ook de tooling niet - zoals de drievoudige krultang bijvoorbeeld, waarmee je sneller en gelijkmatiger kunt golven. Ik geef je dan ook graag wat tips mee om de hele dag te kunnen blijven genieten van die mooie volle bos.Een goede voorbereiding


Voordat je je dag begint, probeer eens te slapen op een zijden kussensloop. De zachte textuur van het oppervlak zorgt er namelijk voor dat je haar minder te verduren heeft, tijdens het gewoel op je kussen. Je haar blijft mooier omdat de krullen niet, als een spaghettibord, in elkaar worden geknoopt.


Tijdens de douche, probeer eens een co-washing. Als je hier nog nooit van hebt gehoord, dan snap ik je helemaal. Dat had ik namelijk ook niet. Het houdt in dat je je haar alleen wast met een conditioner en dus geen shampoo gebruikt. Elke keer als je je haren wast, was je ook gelijk je natuurlijke vetten eruit. Waardoor je haren weer droger en dus pluiziger worden.


Na de douche, raad ik je aan om wat haar conditioner in je haarpunten te wrijven. Ik heb echt gemerkt dat de punten van mijn krullen daardoor veel minder snel gaan pluizen.


Start met een föhn, met een diffuser. Om de hete luchtstroom van je föhn, beter te gebruiken en meer focus te krijgen op je krullen, werkt een diffuser gewoon top!


Gebruik na het föhnen een kam met wijde tanden i.p.v. een borstel. Dit geldt natuurlijk alleen als je al krullen van jezelf hebt. De haren gaan meer glanzen en je krul gaat meer bouncen.


Gebruik een goede krultang.


Door de jaren heen heb ik veel verschillende krultangen geprobeerd. Ik moet daarbij zeggen dat ik niet altijd een goede afweging heb gemaakt o.b.v. specificaties. Ik heb mij te vaak laten leiden door het merk, de kleur of de verpakking, waardoor de krultang niet altijd aan mijn verwachtingen voldeed. De krultangen die ik je echt kan aanraden zijn de krultangen van Babyliss Pro.


De aftercare = de startcare!


De belangrijkste reden waarom je krullen in de loop van de dag gaan uitzakken, heeft helaas niks te maken met de voorbereiding of de juiste tooling. Je snelheid waarop je krullen gaan uitzakken is helaas het resultaat van je genetische bouw. De dikte en textuur van je haar zijn de belangrijkste factoren. Bij zwaar haar zullen je krullen helaas sneller uitzakken. Maar betekent dit dat je hier dan helemaal niks aan kan doen? Nee, wees niet getreurd. Er zijn wel wat maniertjes om de levensduur van je krul te verlengen.


Het weetje wat mij het meest heeft geholpen is, dat je je krul niet te strak moet aantrekken bij het föhnen. Je trekt als het ware de kracht uit je haar, waardoor je haar al oververmoeid aan de dag begint.


Ik hoop dat je wat aan mijn tips zult hebben. Heb je nog andere tips voor mij, dan hoor ik die natuurlijk ook graag of laat een reactie achter.


Liefs,

Sabri

Dit artikel is een samenwerking.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page