top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

REVIEW || CIRCADIA SKINCARE

Bijgewerkt op: 5 nov. 2020


De vraag die wij onszelf denk ik nooit stellen, maar die Circadia wel stelt:

"Loopt jouw skincare wel synchroon met je huid?"


Hmmm.. interessant, hier willen we meer over weten.


Circadia vertelt dat wanneer jij jouw schoonheidsroutine volgens de klok hanteert je het beste resultaat behaalt voor jouw huid. Denk bijvoorbeeld aan het slaap(ritme) die je hanteert. We weten allemaal dat we op bepaalde tijden onze rust nodig hebben om het beste uit onszelf te kunnen halen. Zo is dit dus ook met je schoonheidsroutine.


Wat is Circadiaanse ritme nu precies?


Circadiaanse ritme staat ook wel voor de interne klok van je lichaam. Het circadiaanse ritme regelt de 24-uurscyclus van biologische processen, het beheert alles in ons lijf.

Ook onze huidcellen hebben elk zijn eigen interne kloksysteem. Door mee te gaan in het natuurlijke ritme van de huid, zijn we veel beter in staat om de verzorging te bieden die het nodig heeft. 


Laat nu net de huid het grootste orgaan zijn van het lichaam. We worden dagelijks blootgesteld aan UV-straling en omgevings-gifstoffen. En net als ons lichaam, programmeert onze huid zijn eigen circadiane ritmes. In de verzorging van de huid is het dus van cruciaal belang om rekening te houden met het tijdstip en het type verzorging op dat specifieke moment.


'S ochtends is het van belang om antioxidanten, SPF en Vitamine C te gebruiken zodat milieu-agressors afgeweerd worden, ‘s avonds herstel je de huid met behulp van ingrediënten zoals vitamine A. De barrièrefunctie van onze huid is 's nachts minder effectief, waardoor de huid actieve ingrediënten beter opneemt. Dit betekent wel dat de huid meer water verliest, dus het is een goed idee om' s avonds een hydraterende crème te gebruiken.


De producten van Circadia by Dr. Pugliese werken samen met de natuurlijke circadiane ritmes van het lichaam en de huid om krachtige producten te ontwikkelen die de huid op natuurlijke wijze helpen. De producten en behandelingen van Circadia zijn speciaal ontwikkeld om je te verzorgen volgens de principes van dit ritme.  


CLEANSE || Micro-Exfoliating Honey Cleanser 

Deze cleanser bevat gepatenteerde microkorrels van natuurlijke bijenwas waarmee je je gezicht zacht reinigt en exfoliëert. Daarnaast wordt de overtollige olie door je huid geabsorbeerd. Gebruik deze cleanser zowel in de ochtend als in de avond.

De cleanser heeft een hele natuurlijke honinggeur, ik houd daar wel van. Je verspreid het product over je gezicht en maak zachte ronddraaiende bewegingen over je huid.

De korreltjes voelen gelukkig totaal niet hard aan. Ik merk dat ik de substantie gemakkelijk kan verdelen over mijn huid zonder dat het mijn huid schuurt. Wanneer ik mijn gezicht afspoel en droog dep, ruik ik in de verte een lichte zoete geur.


PROTECT || Vitamin C Reversal Serum

Na de Micro-Exfoliating Honey Cleanser gebruik ik de Vitamin C Reversal Serum om mijn huid gedurende de dag te beschermen. Voor 's avonds heeft Circadia andere specifieke serums die meer inzetten op het nachtritme. Dit essentiële anti-aging product bevat de meest stabiele en actieve vorm van Vitamine C om vrije radicalen te neutraliseren en te zorgen dat de huid er strakker uitziet. Het bevat ook Hyaluronzuur en Vitamine B5 om de huid te hydrateren en te egaliseren.


Je hebt maar een paar druppels nodig om je gezicht en hals te hydrateren. Breng dus maar een paar druppels aan op de vingertoppen en masseer het in je gezicht en hals. Het is een hele lichte serum wat geen geur bevat. Gebruik niet te veel product, want de echte hydratatie komt bij de volgende stap. De serum is vooral bedoeld om je huid te beschermen.


HYDRATE || AquaPorin Hydrating Cream

Nu dan de laatste stap van je schoonheidsroutine, de AquaPorin Hydrating Cream.

Zoals al eerder gezegd, nu gaan we de huid een goede hydratatieboost geven.


Deze crème beschermt de huid tegen trans- epidermaal vochtverlies en verhoogt het hydratatie niveau. Avocado-, olijf- en macadamianoten-olie hydrateren droge, schilferende huid opnieuw en kalmeren irritatie, terwijl vitamine E de huid beschermt tegen vrije radicalen.

Ik vind de verpakking zo gaaf! Je drukt op de bovenkant en het product komt er gedoseerd uit. Super handig en ik vind het er persoonlijk mooi uitzien. Het is ook een keer wat anders dan andere productverpakkingen. Nu zie je natuurlijk niet wanneer je product bijna op is.. dat is dan wel weer een kanttekening. Zeker voor de prijs die je ervoor betaalt zou je wel graag willen weten hoeveel product er nog in de verpakking zit. Ik heb hierop wel van Circadia begrepen dat je de pot gewoon kan opendraaien wanneer er niets meer uit komt. Met het resterende product wat nog in de pot zit kun je weer 1-2 weken vooruit. Dit geeft je dan weer voldoende tijd om je volgende pot te bestellen.


Ik heb nu best veel product op mijn hand, dat is natuurlijk voor dagelijks gebruik niet nodig. De crème heeft een lichte structuur die goed wordt opgenomen in mijn huid.

De crème heeft een frisse geur en geeft mijn huid ook een gezonde glow.


Deze crème gebruik je ook 's ochtends en 's avonds en breng je met name aan op de droge zones van je gezicht.


PRIJS EN VERKRIJGBAARHEID

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de producten van Circadia aan de prijzige kant vind, met name de Vitamin C Reversal Serum. Dit vind ik vooral omdat je er maar 15ml serum voor terug krijgt.


Aan de andere kant heeft Circadia onwijs veel onderzoek gedaan naar de juiste formulering om uiteindelijk resultaatgerichte producten die van puur plantaardig materiaal zijn te ontwikkelen. Je hebt daarmee dus echt kwaliteit in handen wat jouw huidconditie doet verbeteren. Het is een afweging die je voor jezelf moet maken.


Ik zou de Micro-Exfoliating Honey Cleanser en de AquaPorin Hydrating Cream zelf wel aanschaffen. Ik ben over beide producten erg enthousiast. Love the ingredients en ik zie dat ze mijn huid goed doen. De Vitamin C Reversal Serum zou ik ook aanschaffen wanneer de inhoud meer dan 15ml zou zijn. Circadia geeft hierbij wel aan dat je met deze serum net zolang kunt doen als andere serums. Dit omdat je echt maar twee druppels per keer nodig hebt wanneer je het deppend aanbrengt.


Circadia is verkrijgbaar bij diverse salons. Klik hier om te zien waar jouw dichtstbijzijnde verkooppunt is.
Ik ben zo benieuwd naar jullie mening over deze producten?!


Liefs Sabri


Dit artikel bevat producten die ik gekregen heb van een merk/bedrijf.167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page