top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

MUST DO: Het reinigen van je gezicht

Hi ladies, in deze blog wil ik jullie meenemen in mijn gezichtsreinigingswereld. Ik hoor namelijk te vaak dat beauties alleen 's ochtends hun gezicht reinigen of wassen met alleen water en zeep. Gebruik je dagelijks make-up en wil je een gezonde huid, dan moet je echt minimaal twee keer per dag je gezicht goed reinigen. Ik geef je graag wat tips voor producten die je het beste kunt gebruiken, die fijn en betaalbaar zijn. Gezichtsreiniging is een must!


Routine, routine, routine!!!

Begin en eindig je dag altijd met het reinigen van je gezicht. En herhaal dit elke dag van de week. Het is zo'n belangrijk onderdeel van je dagelijkse routine. Je gezicht wordt enerzijds dagelijks blootgesteld aan UV-straling en omgevings-gifstoffen. En anderzijds vullen je poriën zich met vuil, talg en dode huidcellen! Dit zijn allemaal negatieve invloeden die je huid vettig of droog maakt. Als je je hier niet dagelijks tegen wapent, kun je een vermoeide uitstraling krijgen. Mijn advies is dan ook om altijd je make-up en vettigheid - met de juiste reinigingsproducten van vertrouwde merken - dagelijks te verwijderen. En om die verstopte poriën te ontstoppen en je huid weer fris te laten stralen!


Waarom moet ik 2x per dag mijn huid reinigen?

Overdag neemt onze huid allemaal viezigheid op, wat we 's avonds moeten herstellen met een goede avond skin-care routine. Als je daarmee denkt dat je er bent, think again! Zodra je je frisse koppie op je kussen legt om te gaan slapen, gaat jouw lichaam aan de slag. Het begint alle schadelijke invloeden van de dag aan te vallen. 'S nachts voert je lichaam namelijk allemaal afvalstoffen af en scheidt deze uit via o.a. onze huid. Dit wetenschappelijke feitje geeft, m.i., dan ook gelijk de reden weer, waarom je je huid ook na het slapen, in de ochtend, moet reinigen. Want als je dit niet doet, blijft het afval als een vieze laag op je huid plakken. Je poriën raken verstopt en er kunnen ontstekingen ontstaan.


Met welke producten reinig ik mijn gezicht?

Zoals ik al eerder zei,.... water en zeep alleen is niet de oplossing.


Voor een snelle, maar effectieve reiniging, heb je minimaal wattenschijfjes of een herbruikbare facepad nodig. Combineer dit met een goede micellair water. Micellair water geeft een zachte reiniging en is makkelijk in gebruik. Ik gebruik zelf een micellair water van Garnier, de Garnier Skin Naturals. Super betaalbaar en nog belangrijker, erg divers, omdat het een milde reiniging is voor het gezicht en de oogcontouren! Wat ik ook een pluspunt vind, is dat de Garnier Skin Naturals parfumvrij is, dermatologisch en oftalmologisch getest.


Dus ladies, een goede gezichtsreiniging is echt de basis!

Om je make-up er mooi uit te laten komen, is een skincare routine van 2x per dag super belangrijk. Je gaat zien dat je foundation veel mooier blend en aanpast op je huid.


Ik hoop met dit artikel jullie te hebben gemotiveerd, om deze stap nooit over te slaan.


Hoe ervaar jij dit? Reinig jij 2x per dag je gezicht?


Liefs,

SabriDit artikel is een samenwerking.


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page