top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

How To Have a Spa Day @Home /1

Bijgewerkt op: 30 jun. 2020

Skintreatment for your face @home


Bijna heel Nederland zit momenteel thuis en gaat alleen naar buiten wanneer het echt nodig is. Helaas lijkt deze houding zich ook soms door te vertalen naar het behandelen van onze huid. Alleen als het echt nodig is, dan creëer ik een extra verzorgingsmoment voor mijn huid.


Met dit artikel wil ik je wat home spa tips meegeven, zodat je wel de extra aandacht en tijd geeft aan je huid. Want zonder een gezonde huid, is het maar moeilijk stralen en zonder te stralen voelen we ons vaak ook wat minder energiek. En zeg eens eerlijk, wat is een beter excuus om lekker wat ME-TIME te creëren.


Reiniging (en verwijdering van make-up)

Het reinigen en het verwijderen van je make-up is een must! Wanneer je dit niet doet is alles wat je op je gezicht smeert nutteloos. Bij het niet goed reinigen van de huid, kunnen de nodige voedingsstoffen van de skincare producten niet goed worden opgenomen. Je creëert namelijk verstopte poriën en dat is iets wat je niet moet willen!


Ga aan de slag met je gezichtsverzorging routine. Kies daarvoor een gezichtsremover die past bij je huidtype. Bij een vette of gemengde huid is een reinigingsgel een aanrader die met water kan worden afgespoeld. Bij een droge of gevoelige huid is een remover milk of -olie aan te raden. Om de gezichtsreiniging compleet te maken reinig je je hele gezicht nog met een gezichtswater; jaja, veel reinigen hoort er nu eenmaal bij ladies.


Me-time

Een gezichtmasker hoort voor mij bij een ultiem me-moment. Ik vind het heerlijk om allerlei verschillende maskertjes uit te proberen waardoor mijn huid een opleving krijgt. Ik heb gezichtmaskers die zorgen voor een diepe reiniging, gezichtmaskers die mijn huid intens hydrateren, maar ook gezichtmaskers die mijn doffe huid aanpakken wanneer nodig. Ik neem zeker 1x in de week de tijd om een masker op te doen zodat mijn huid even dat spa gevoel beleeft.


Wat ik in het bijzonder verzorg zijn de grove poriën rondom mijn neus en bij mijn voorhoofd. Eigenlijk is het 'normaal' dat je op bepaalde plekken grove poriën hebt, maar natuurlijk kan je deze wel verminderen.


Grove poriën pak je aan door zoals hierboven al benoemd, je gezichtverzorging routine. Probeer bijvoorbeeld eens een huidreiniging borstel mee te nemen in je routine. Maar waar ik het voornamelijk mee bestrijd zijn exfolierende producten. Door het gebruik van een exfoliant (kies er een met salicylzuur of glycolzuur) verminder je grove poriën aanzienlijk.

De dode huidcellen en het overtollige talg wordt verwijdert, waardoor je die grote poriën dus veel minder goed ziet. De salicylzuur of glycolzuur ruimen de overtollig talg in de poriën op.


Hoe ziet jouw ultieme Spa Day @Home eruit?
Liefs,

Sabri


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page