top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

Hoe houd ik mijn tanden gezond?

Een gezond en verzorgd gebit is erg belangrijk. Niet alleen omdat je echt geen zin hebt om telkens weer in die enge tandartsstoel te zitten. Het hebben van mooie en gezonde tanden is het visitekaartje van jouw voorkomen - zelfs zonder ook maar een woord te hebben gezegd. En zeg eens eerlijk, valt het jullie ook niet op dat mensen met mooie witte tanden, veel zelfverzekerder lachen? #not-jealous!


Om ook zo'n zelfverzekerde glimlach te krijgen, begon ik weer een nieuwe zoektocht. Wat houdt mijn tanden gezond? Hoe krijg ik ook zo'n mooie witte kleur? Maar bovenal, wat kost mij geen klauwen met geld? Of te wel allerlei vragen waar ik graag het antwoord op wilde hebben. Voor mij een vraag, voor jou een tip.


TIP1: Voorkom tandplak - poets 2x, 2 min. per dag!

Als je dit patroon aanhoudt, dan is een gezond gebit gegarandeerd! Met twee keer poetsen per dag, voor minimaal 2 minuten, houd je je tanden fris, schoon en bescherm je ze tegen tandplak. Waarom dit zo belangrijk is? Nou, heel simpel eigenlijk. Elke keer wanneer je eet, mengt het voedsel zich met je speeksel in je mond. Hierdoor ontstaat tandplak. Dit zie je en merk je doordat er een plakkerig, kleurloos of lichtgeel laagje wordt gevormd op je tanden. En juist in dit laagje zitten de bacteriën, die weer verantwoordelijk zijn voor de gaatjes en ontstekingen...en we don't want that! Wil je dit voorkomen, dan moet je op zijn minst twee minuten poetsen. Pas na de twee minuten doet de fluoride in de tandpasta pas zijn werk. Je kent ongetwijfeld wel dat gezegde van je moeder van vroeger; haastige spoed is zelden goed. Nou mam...ik moet je weer gelijk geven, had ik maar geluisterd. Dat had me vele ritjes naar de tandarts bespaard.


TIP2: Gebruik fluoride-tandpasta

Een andere tip die ik jullie wil meegeven is, gebruik tandpasta met fluoride. Oke..nu even een standaard reclame zin.. "het is wetenschappelijk aangetoond dat fluoride je gebit beschermt en gaatjes helpt te voorkomen". Fluoriden komen van nature overal in het milieu voor, onder andere in grondwater, vis en schelpdieren. Het is een combinatie van fluor en vaak zouten. Dit goedje zorgt er persoonlijk voor dat je tanden harder worden! Of te wel, je tanden hebben minder te verduren als ze bijvoorbeeld in aanraking komen met suikers of zuren. Hoe harder je tand, des te beter zijn ze beschermd tegen tandbederf en het oplossen van je glazuur.


TIP3: Je tanden zo wit als sneeuw met whitening Paste

Oke, je weet nu hoe je je tanden gezond houdt, maar hoe krijg je nu van die mooie sneeuwwitte tanden? Ik ben zelf altijd erg terughoudend geweest bij middeltjes voor wittere tanden. Ik heb wel eens op het punt gestaan om mijn tanden te bleken, maar heb dit toch maar gelaten, vanwege de gevoeligheid van mijn tanden. Na veel zoeken kwam ik uit op tandpasta's die - naast het beschermen - rekening houden met mijn gevoeligheid en vlekken verwijderen.


Zo stuitte ik op de Opalescence Whitening Sensitivity Relief - Whitening Paste voor de gevoelige tanden.

20 ml € 2.80 / 100 ml € 11.20

De Opalescence Whitening Sensitivity Relief is speciaal voor mensen met gevoelige tanden ontwikkeld.


Als je last hebt van gevoelige tanden, dan komt dat vaak omdat je tandvlees zich terugtrekt en/of wanneer je tandbeen (dentine) bloot ligt. Dit is het gedeelte/weefsel wat net onder je tandglazuur ligt (de buitenste harde laag) en waar je zenuwen zitten. En wat de (pijn)prikkels veroorzaakt bij het eten of drinken van warme of juiste koude substanties. Om dit te voorkomen wordt dan ook aangeraden om je tanden altijd goed te laten controleren op ontstekingen en om niet te hard te poetsen.


Het unieke van de whitening Sensitivity Relief is, is dat deze tandpasta bestaat uit drie soorten essentiële oliën. Deze oliën verwijderen - na één maand gebruik - de vlekken op je tanden en maakt ze bovendien twee tinten lichter.

Dankzij de bleekresultaten heeft deze tandpasta al acht keer de Townie Choice Award gewonnen.

Tip4: Koop een SmokingWhite tandpasta

Het tweede product waar ik erg benieuwd naar was - de Marvis Smokers Whitening Mint.

Of te wel; de whitening tandpasta voor rokers!

85 ml € 9.30

Voor iedereen die geen last heeft van gevoelige tanden, maar af en toe een sigaretje lust. Daarvoor is de Marvis Smokers Whitening Mint de oplossing! Marvis is een luxe lijn van mondverzorgingsproducten die jouw dagelijkse gebitsreinigingsritueel tot een heerlijke ervaring maakt. Ook deze tandpasta verwijdert de oppervlakteverkleuring van je tanden en voorkomt aanslag. Na verschillende poetsbeurten merkte ik al echt een groot verschil. Hij bleekt snel je tanden en smaakt gewoon topmint! En houd je niet van mint? Geen probleem, Marvis heeft een brede variatie qua smaken.


TIP5: Maak speeksel aan door suikervrije kauwgom

Dit klinkt misschien gek, maar speeksel heeft een neutraliserende en beschermende werking. Je kan het zien als een soort van 'natuurlijke reiniging'.


TIP6: Maak je tong dagelijks schoon

Poets eerst je tanden en daarna je tong. Met het poetsen van je hele tong verwijder je enorm veel bacteriën, die je tandvlees en je tanden enorm aantasten. Door het poetsen van je tong elimineer je trouwens ook direct de onaangename geurtjes, die deze bacteriën produceren - namelijk zwavel. Wil je liever je tandenborstel niet gebruiken, probeer dan eens een tongreiniger.


TIP7: Gebruik mondwater

Mondwater is een ideale aanvulling voor een gezond en bacterievrij gebit. Let op: mondwater vervangt niet de dagelijkse routine van twee keer poetsen, maar het ontsmet en reinigt dusdanig goed, dat het zeker geen kwaad kan om het dagelijks erbij te gebruiken. Daarnaast ruikt je adem een stuk frisser en spoelt het achtergebleven voedselresten weg.

500 ml € 4.75

Zelf gebruik ik op dit moment de Oral B Pro-Expert Professional Protection Mondwater. Deze verfrist namelijk niet alleen de adem, maar bestrijdt ook tandplak en helpt het tandvlees en de tanden gezond te houden.


Natuurlijk zijn er nog heel veel andere tips en heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeur. Maar voor mij zijn deze tips, een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine om mijn tanden mooi, sterk, gezond en fris te houden.Liefs,

SabriDit artikel is een samenwerking.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page