top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

De geheime sleutels voor versterking

Bijgewerkt op: 10 mei 2019Sleutels tot versterking

Ik ben al zolang ik mij kan herinneren een Christen. In mijn tienertijd een bewuste keuze daarin gemaakt en eigenlijk daar altijd in gewandeld. Met de zekere ups en downs, maar ik heb God nooit losgelaten. Maar als je nu al zo lang Christen bent, hoe zorg je dan voor die standvastigheid in je geloof? Hoe zorg je ervoor dat het geen sleur wordt, zodat je niet verflauwt of lui wordt in je geloofsleven? Ik wil daar wat sleutels in aanreiken waarvan ik denk dat ze kunnen helpen, het helpt mij in ieder geval om mijn relatie met God te versterken en verdiepen. Sleutel: "Verwijder ‘toxic’ uit je leven"

Ik heb in mijn leven wat mensen moeten loslaten omdat ze niet goed waren voor mijn ontwikkeling, zeker niet altijd op mijn geloofsontwikkeling. Ik voelde ook wel snel de negatieve vibe waarvan ik dacht ‘nee daar wil ik niet mee omgaan’. Soms zijn het de kleine subtiele dingen, waar je vaak niet eens bewust van bent, waar je van af moet. Dit zijn zaken die jij zelf in de hand hebt om van uit je leven te verwijderen zodat jij kan groeien. Neem in deze dingen dan ook het heft in eigen handen zodat je niet steeds meer en meer weg wordt getrokken van God en de dingen die van Hem zijn. Sleutel: "Je moet jezelf kunnen vergeven"

God heeft jou allang vergeven wanneer je berouw hebt, maar jij moet het zelf ook kunnen. ‘Doe je best en God doet de rest’ zeg ik weleens. Niemand heeft er wat aan als jij in de rats zit omdat jij je nog schuldig voelt om situaties die God je allang vergeven heeft. Het mooiste cadeau wat jij de wereld kan geven is een gezonde jij. Sleutel: "Begin met dienen"

Geef bijvoorbeeld in je kerk aan dat je wilt dienen, dat je wilt helpen, een bijdrage wilt leveren. Dienen is tha thing! Vind hoe dan ook manieren om te dienen, het maakt werkelijk niet uit wat je gaat doen. Het is zo belangrijk om te dienen. En iedere keer dat je dient wordt je relatie met God sterker, je wordt bemoedigd, je ontmoet nieuwe mensen, misschien wel je toekomstige man of vrouw? Er komen zoveel goede gingen uit en God wil dat we een dienende mindset hebben. Neem de tijd om dit te bedenken en/of vraag je omgeving wat je talenten zijn. Sleutel: "Maak een soort van Jesus-Routine"

Bouw een soort van dagelijkse schema op hoe jij je persoonlijke tijd met God spendeert. Neem je stille tijd. Onderhoud de relatie die je hebt met God. Communiceer met God door te bidden en je Bijbel te lezen, dagelijks. Iedereen heeft tijd, het punt is, maken we tijd? Maak het een prioriteit. Tijd is een keuze, we kunnen ook anders kiezen. Kijk nu naar je planning en kijk naar hoe jij je tijd indeelt. Kan het ook anders? Kan de tijd die je nu voor series op Netflix hebt, veranderd worden? in Jesus-time? Dit zijn maar een paar sleutels die jou kunnen helpen om je relatie met God te versterken of sterk te houden. Misschien heb je meer sleutels? Deel het met ons en hopelijk heeft dit je aangemoedigd tot meer Jesus-time! Bless!


#teamjesus #God #faith #Christ #Christenen


40 weergaven0 opmerkingen
BLOGS
bottom of page