top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

Brrrr... hoe ga ik mijn huid tijdens deze barre wintermaanden verzorgen?

Bijgewerkt op: 23 dec. 2020

Voordat ik wat meer vertel over de producten die ik ben tegengekomen, denk ik dat het goed is als ik jullie eerst wat vertel over waarom het zo belangrijk is om je huid, in de winter maanden, goed en zorgvuldig te verzorgen.


Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Zoals elk orgaan moet het de juiste mix van voedingstoffen hebben om te kunnen functioneren en om gezond te blijven. Dit doe je in eerste instantie met de juiste voeding en daarnaast met goede verzorgingsproducten.


Je huid is eigenlijk net als de aardkorst, als je deze niet op de juiste manier bevochtigd en beschermt, dan droogt deze uit en het begint het te plooien, of nog erger te scheuren. Doe je niks aan je huid, dan droogt hij snel uit en wordt hij gevoelig. Denk aan je lippen die barsten door het koude weer, na de eerste barst, voel je dat het een beetje begint te branden en dat hij gevoelig wordt voor aanraking. Zo is het ook met de huid. Kortom, een goede reden om tijdens de wintermaanden eens goed te bekijken, wat ons kostbare huidje nodig heeft.


Grijp eens wat sneller de oogcrème!

Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat ik deze stap wel eens over sla. 'Foei Sabri', denk je misschien, maar eerlijk, vergeten jullie deze nooit? Voor mij voelt het aanbrengen van oogcrème als een soort van luxe overbodige stap, in je huidverzorgingsroutine. Echter dit is een grote fout en ook ik moet hier toch echt wat beter op gaan letten.

Een goede oogcrème is namelijk een extra bescherm barrière tegen weer en wind. Maar ook bijvoorbeeld als je 's nachts lekker aan het woelen bent op je kussen. Elke aanraking zorgt namelijk voor een grote of kleine wrijving op je huid. En bij de gevoelige huidjes onder ons, is dit het cruciaal. Die extra hydratatie beschermt en versterkt de oogcontouren en ondersteunt de natuurlijke productie van collageen. Je weet wel; dat eiwitje in je lichaam dat zorgt voor een normale structuur van je bindweefsel, zoals botten, huid, kraakbeen en bloedvaten, versterkt...aldus google, haha..


Oke, maar hoe dan?

Oke dat gezegd te hebbende, maar wat is nou de beste manier om je huid te verzorgen met oog crème? Neem wat oog crème op de vingers en klop de crème zachtjes - het liefst elke ochtend en avond, zachtjes rondom de ogen. Maak ronddraaiende bewegingen, zodat de crème goed wordt opgenomen in de poriën en je niet te veel schuurt met vaste om en neer gaande bewegingen. Want ook het verkeerd aanbrengen kan zorgen voor kleine beschadigingen van het huid oppervlak. Ohja, wat je ook kan doen...gebruik de creme eventueel als een primer voor onder de oogschaduw - ssttt, deze tip niet doorvertellen, dan moeten je vriendinnen maar zelf even een kijkje komen nemen op Sabrilike.nl


Hydrateer je huid 24/7

Doordat je huid dagelijks wordt blootgesteld aan een groot aantal factoren, is het raadzaam om een hydraterende crème te pakken. Eigenlijk geldt dit het het jaar door. Mijn tip hierbij is dan ook echt om niet de allerduurste producten aan te schaffen, ook de goedkopere varianten doen het werk!

Wat ik zelf een van de toppers vind, is de hydraterende crèmes van Ziaja. Deze zijn betaalbaar en van hoge kwaliteit. Ik ben ongeveer twee jaar geleden in aanraking gekomen met dit merk en eerlijk... it blew my mind and my skin!


Ziaja is een Pools cosmetica merk op basis van echte natuurlijke ingrediënten. Hun allereerste product was een olijfcrème die ook nu nog met groot succes wordt verkocht.


Don't forget the lips

Ohja en voordat ik het vergeet, vergeet je lippen niet! Niets is zo irritant als die hangende velletjes aan je lippen, waar je over in dubio blijft zitten.. trek ik ze eraf , of laat ik ze erop.. haha, herkenbaar? Beter ben je dit moment voor en heb je altijd een lippenbalsem op zak....ook al zitten we met Corona wat meer thuis...maar goed....het zal je maar gebeuren... Ik gebruik zelf de Labello Pearly Shine lippenbalsem. Echt een aanrader vanwege de juiste hoeveelheid hydratatie en voeding voor je lippen. Met deze balsem voelen mijn lippen weer lekker snel glad en zachter aan. En als klap op de vuurpijl (ook al zijn die dit jaar verboden)... deze balsem geeft ook een fijne en mooie glans. Dus shinen doe je vanaf nu niet alleen maar meer in de zomer qirls!


Zo, jullie zijn weer wat tips rijker. Met een paar producten kan je vanaf nu dus echt een groot verschil maken. En geloof me, je huid heeft het nodig! Dus qirls, luister naar je huid en maak het verschil.Welke producten en/of merken gebruik jij tijdens de wintermaanden?Liefs,

SabriDit artikel is een samenwerking.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page