top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

Avontuurlijk wandelen in Luxemburg

Bijgewerkt op: 5 nov. 2020

Aangezien we door mevrouw Corona dit jaar geen verre reis kunnen maken hebben we als husband and wife unaniem besloten om korte tripjes te plannen.


Deze maand zijn we een aantal dagen naar Luxemburg gereisd (ongeveer 3 uur rijden) om even lekker tot rust te komen met z'n tweeën. Ik ben zelf nooit eerder in Luxemburg geweest, wat eigenlijk best gek is aangezien het relatief dicht bij huis is, maar ik had er in ieder geval veel zin in!


Nu ben ik zelf niet het sportieve type dat staat te springen om spannende outdoor activiteiten, maar ik kon niet weigeren toen mijn man vroeg om een mooie wandeling te maken door Müllerthal Trail.


Mocht je zelf nog opzoek zijn naar een leuk uitje, blijf dan vooral hangen. In dit artikel geef ik wat meer informatie over de route die wij gelopen hebben met mijn ervaringen erbij.


Bepaal je route!

Het klinkt misschien heel logisch, maar bepaal echt goed van te voren je route! Tenzij je zo'n grote avonturier bent dat de kans op verdwalen er er onbewust 20 km aan vast plakken je niet uitmaakt. De Mullerthal Trail leidt namelijk over een lengte van 112 km door alle natuurlijke bijzonderheden van de regio Mullerthal in Luxemburg. Nu is 112 kilometer voor mij iets te ambitieus, maar een kilometer of 6 moet mij wel lukken.

Het handige van de Mullerthal Trail is dat je zelf je wandelroutes kunt aanpassen. Er zijn 3 hoofdroutes van 37 en 40 kilometer. Vanuit verschillende vertrekpunten kan je ook individuele routes en rondwandelingen langs de Mullerthal Trail maken.

Een bord op bij de parkeerplaats waar je niet wijzer van word

Mijn hubby en ik kiezen voor de wandelroute E1. Dit is een pittige wandeling met wat kuitenbijters. We kiezen daarmee ook voor de route van 6 km (duur 2 uur). De echte wandelaars zullen mij uitlachen, maar voor mij persoonlijk is dit al heel wat. So.. don't judge.


Belangrijk om te weten - Parkeren

Gratis parkeren doe je bij de Rue de la garde. Hier vind je ook openbare toiletten, maar ik ga gewoon naar de lunchroom op de hoek om nog snel even een plasje te plegen (0.50 cent betalen). Op het elektriciteitskastje (die zie je meteen) vind je meteen je eerste aanwijzing die je moet hebben om je route te starten. De bordjes geven de route heel duidelijk aan (E1), dus je hoeft je nergens zorgen om te maken. Wandelkaart is dan ook niet nodig. Natuurlijk hadden wij die wel gekocht voor €4,- bij een souvenirwinkel, dus dat was ook weer weggegooid geld, maar ach..


Start route

Het is even belangrijk om goed op te letten in het begin van je route, omdat je ineens ergens rechtsaf moet. Dit doe je voor het grote witte huis. Klinkt nu een beetje apart, maar wanneer je deze route gaat lopen, zul je mij dankbaar zijn voor het benoemen van dit aparte gegeven. Als je dat pad bent ingegaan, is het werkelijk waar alleen maar naar boven klimmen. Kuitenbijters noemen we het ook wel. Het is te doen hoor, want ik ben er ook levend boven gekomen, maar ik heb wel mijn korte breaks genomen on the way up.

Jup, up up up

Als je dan eenmaal boven bent kom je uit op je eerste uitzichtpunt.

Uitzicht op Echternach

Had ik trouwens al verteld dat de dag waarop wij gingen wandelen het 30 graden was!! Gelukkig merk je daar in de bossen niets van omdat er veel schaduw is en weinig zon binnenkomt. What a relief!

Het bos is prachtig om door heen te lopen. Op deze manier wandelen vind ik helemaal niet erg en ik verwonder mij dan ook echt over de natuur en hoe mooi groen en groot alles is.


Rotspartijen

Ook kom je op de route een aantal mega grote rotsen tegen en wandel je er zelf door- en overheen. Ook heel leuk voor kinderen trouwens om deze route te lopen, we komen dan ook regelmatig een gezin met kinderen tegen die met veel plezier deze route bewandelen.

Hier sliepen vroeger de wilde wolven
King Kong?

Het einde in zicht

Op deze foto dacht ik dat ik oprecht naar het einde aan het toewerken was. Maar nee, vanaf dit punt moet je nog 2 km. Althans dat werd er gezegd ... en dat klopte ook. De route door het bos was na 2 km afgelopen. MAAR dan moet je nog een kilometer of 2 lang een open weide (zonder schaduw) lopen om bij het dorpje Berdorf te komen. Dus ook dit is wel goed om te weten om teleurstellingen te voorkomen haha.


Berdorf

Wanneer je dan aankomt in Berdorf na ruim 2 uur avontuurlijk wandelen kan je jezelf op een heerlijk ijsje trakteren (ijs is trouwens amazing Luxemburg) of je pakt een lekker broodje döner kebab met frietjes erbij, uuhh erop bedoel ik:

Berdorf

Zou ik het weer doen?

Zeker weten! De volgende keer ga ik voor een langere route. Op andere routes kom je namelijk ook watervallen tegen, dat wil ik graag zien de volgende keer! Maar los van de watervallen vond ik deze manier van wandelen echt prachtig. De twee uren vlogen voorbij, dus ik denk dat ik langere routes wel aankan. Ik raad het je echt aan om eens lekker je wandelschoenen aan te doen en erop uit gaan in dit natuurlijk gebied!


Ben je serieus van plan om dit te doen? trek dan echt goede wandelschoenen of sneakers aan (met sokken), neem voldoende drinken mee, broodjes en eventueel blaarpleisters.


Ik ben heel benieuwd of jullie dit ook gaan- of willen doen. Mocht je nog vragen hebben, laat het me dan zeker weten xx
Liefs, Sabri (en Marko)


99 weergaven0 opmerkingen
BLOGS
bottom of page