top of page

SabriLike 

Beauty, Lifestyle & Travel  

SabriLike-dares.jpg

Allergisch voor de zon?

Bijgewerkt op: 5 nov. 2020

Ik heb er gelukkig geen last van... zonneallergie. Maar dat kan ik jammer genoeg niet zeggen over mijn vrienden of familie. Bijna elk jaar zie ik dit bij hen terugkomen, de symptomen die veel irritaties geven. Ik denk dat jij waarschijnlijk ook mensen kent in jouw omgeving die last hebben van zonneallergie. Dat is ook niet gek, want ongeveer een vijfde van alle mensen heeft er last van. Zonneallergie komt het meest voor bij vrouwen tussen de twintig en veertig jaar met een gevoelige huid, maar eigenlijk kan het bij iedereen voorkomen, ongeacht leeftijd of geslacht. Zonneallergie uit zich met name door jeukende puistjes, bloederige blaren of een rode huid. Dit zijn symptomen die vrij gemakkelijk te herkennen zijn en waar (thank God) ook producten voor te verkrijgen zijn om dit zo veel mogelijk tegen te gaan.


Wat veroorzaakt nu zonneallergie?

Afbeelding van Notino.nl

Door ultraviolette (uva), maar ook door uvb-straling ontstaan allergische reacties tegen de zon. Deze stralingen dringen namelijk diep door de huid en beschadigen op deze manier de huidcellen. De huid probeert zich automatisch te beschermen tegen deze stralingen, waardoor hij rood en ontstoken raakt.
Help mij tegen zonneallergie!

De zon schijnt altijd! Echt? Ja echt! Ook als je hem niet ziet. Helaas ken je je niet volledig beschermen tegen het zonlicht en dat moet je ook niet willen.. Vitamine D bijvoorbeeld is weer super gezond voor je lichaam.


Maar te veel D'tjes is natuurlijk ook niet goed. Daarom hier een aantal tips om jezelf zoveel mogelijk te beschermen tegen overmatig zonlicht:

Afbeelding van Notino.nl
  • Mijn eerste tip, gebruik altijd een zonnebrand met een hoog beschermingsfilter tegen uva- en uvb-straling. Merken zoals La Roche-Posay, Avène of Bioderma zijn erg geschikt en zijn door diverse dermatologen succesvol getest.

  • Smeer zeker om de drie uur jezelf weer even goed in. Veel mensen vergeten dit. Je zwemt, je zweet of veegt snel met je kleding het laagje eraf, waardoor het product zijn beschermende functie verliest...dus hop hop smeer die crème er maar op....

  • Aloë vera is vaak mijn beste vriend. Producten met een hoog percentage aan Aloë vera hebben een groot after-sun effect en geeft je huid voldoende hydratatie.

  • Probeer ook veel water te drinken zodat je gehydrateerd blijft. Dus niet alleen van buiten, maar zeker ook van binnen is mijn advies.

  • En mijn laatste tip, de kracht van de zonnestralen zijn tussen 11.00 uur en 16.00 uur het sterkst, dus probeer hier alert op te zijn.


Oeps.. te laat en nu?

Mocht je ooit net te laat zijn met jezelf preventief voor te bereiden op de zon en komen de eerste symptonen al op? Dan kan je het beste koelende kompressen tegen de verbrande plekken aanhouden. Geen kompressen in huis? Probeer dan eens babypoeder op de vochtige blaren aan te brengen. Er bestaan dus zeker wel trucjes om het minder onaangenaam te maken voor jezelf, maar het beste middel is en blijft toch, het preventief voor te zijn!

Afbeelding van Notino.nl

Hopelijk kan je met deze tips uit de voeten, wanneer je de zonnestralen op gaat zoeken. En deel dit vooral met je vrienden en vriendinnen zodat ook zij zich voldoende kunnen beschermen deze zomer!

Liefs SabriDit artikel is in samenwerking met Notino.nl

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
BLOGS
bottom of page